Paperikeijuun on tullut myyntiin itse tulostettavia raaputuskuva-arkkeja. Niihin voi siis itse suunnitella tietokoneella haluamansa kuviot tai tekstit, tulostaa ne tavallisella mustesuihkutulostimella ja sitten käyttää tavallisten raaputuskuvien tapaan. Jokaisessa paketissa on neljä n.A4 kokoista arkkia.

Koska paketin ohje on vain englanniksi, annan tässä yksityiskohtaisen ja kuvallisen ohjeen niiden käytöstä:

Paketti sisältää 4 kpl sivuja johon tulostetaan ja 4kpl liimapintaisia sivuja, joissa on päällä suojapaperi:

   1900990.jpg

Yläpuolella on oikealla paperit joihin on tarkoitus tuostaa ja vasemmalla kasassa liimapintaiset paperit.

1. Suunnittele tietokoneella haluamasi näköinen sivu, mustavalkea tai värillinen.

 

2. Muuta printterin ominaisuuksiksi: paras tulostuslaatu (resolution: High) sekä paperilaaduksi valokuvapaperi. Muuta myös kuva peilikuvaksi (tai tämän voit tehdä jo kuvioita suunnitellessa).

 

3. Sitten voit aloittaa tulostuksen. Kuva tulostetaan paperille, jossa ei ole liimapintaa (kuvassa oikealla). HUOM! Katso tarkasti kummalle puolelle paperia tuloste kuuluu tehdä. Kun kokeilee varovasti (älä kuitenkaan irroita!) tulostettavan paperin reunasta, toiselta puolelta siitä irtoaa ohut "kelmu" (tuntuu samalta kuin kananmunankuoren sisäpinnalta irtoava pehmeä kalvo). Tuloste kuuluu tulla tälle "kelmu"puolelle:

  1900993.jpg

 

 

4. Kun tuloste on valmis, otetaan liimapintainen paperi, jossa on suojapaperi päällä. Koko raaputuskuva-arkkia ei tarvitse tehdä kerralla, joten leikkaa liimapaperista vaan sen kokoinen pala, minkä tarvitset haluamaasi kuvaa varten:

     1900995.jpg

 

 

5. Irrota liimapaperi suojapaperistaan. Käteesi jää siis läpinäkyvä liimapaperi:

    1900996.jpg

 

 

6. Kiinnitä liimapaperi haluamasi kuvion päälle, tulostetulle puolelle:

   1900997.jpg

 

 

7. Leikkaa kuvio irti mahdollisimman tarkasti tulostetusta paperista:

    1900999.jpg

 

 

8. Irrota kuviosta pois läpinäkyvä paperi (läpinäkyvän liimapintaisen paperin liima on tarttunut nyt "kelmuun"):

   1901006.jpg

 

 

9. Aseta kuvio (liimapuoli paperia kohti) paperille (tai puulle, lasille jne.) ja raaputa varovasti kolikolla tai raaputustikulla. Irrota päällimmäinen paperi ja kuvio on valmis:

                                1901002.jpg

Lopputulos on samannäköinen kuin ohuissa läpinäkyvissä tarroissa. Mitä tarkemmin kuvion saat leikattua, sitä vähemmän reunoja näkyy.

VINKKI: Jos tulostettuun paperiin jää tyhjiä kohtia, niitä ei ole pakko laittaa hukkaan, vaan niihin voi piirtää tai leimata ja muuten toimia samalla tavalla kuin ohjeessa yllä. Tätä ajattelin itse ainakin hyödyntää: Olen aina ollut aika huono käyttämään valmiiksi leimattuja leimakuvia, koska niistä jää näkyviin ikäviä valkeita reunoja jos niitä ei voi leikata tarpeeksi tarkasti. Välillä olisi kuitenkin kiva esim. lainailla leimakuvia muiden kanssa. Kun leimat tekee tälle raaputusarkille, niistä saa raapuskuvia ja jälki on melkein samanlainen kuin jos kuvan olisi leimannut suoraan paperille!

HUOM. Jos sinulle käy niin, että tulostat sivun paperin väärälle puolelle (huomaat sen siitä, että kuviot ovat epätarkat - oikealle puolelle tehdyssä tulosteessa kuviot ovat hyvin tarkat!), niin kuviot saa helposti pyyhittyä kostealla paperilla ja aloittaa tulostuksen uudestaan oikealta puolelta:

                      1901003.jpg